Håndværkskollegiet Herning
2. kollegie af tre
Håndværkskollegiet i Herning får 70 studieboliger, grupperet omkring det centrale rum i midten af den runde bygning. På kollegiet vil der desuden være værksteder og et miljø, der skal give de unge lyst til og muligheder for at udfolde deres håndværksmæssige talenter sammen med andre unge. Eleverne skal søge om optagelse på kollegiet.
- Danmark er et land med store og stolte håndværks-traditioner. Men færre og færre unge uddanner sig inden for håndværksfagene, og i fremtiden risikerer vi at mangle unge, kompetente håndværkere, når de ældre i branchen går på pension, siger Kristian May, direktør for BRFfonden og Fonden for Håndværkskollegier.
Derfor valgte BRFfonden i 2019 at påbegynde uddelinger af op imod en milliard kroner til at få bygget en række unikke kollegier for fremtidens håndværkere. De tre kollegier etableres i henholdsvis Horsens, Herning og Roskilde og etableres via Fonden for Håndværkskollegier.
Vi i Vejle Kalk- og Mørtelvært har leveret mørtel til Horsens kollegiet og nu også til denne i Herning - det er vi meget stolte af
- Kollegierne skal være med til at styrke respekten omkring håndværksfagene og bidrage til at skabe et mere prestigefyldt image omkring håndværket for at tiltrække flere unge til uddannelserne, siger Kristian May.
Håndværkskollegiet i Herning forventes at stå færdigt og være klar til indflytning i 2025.
Renderings: Dorthe Mandrup
FAKTA OM HÅNDVÆRKERKOLLEGIET
Bygherre: Fonden for Håndværkskollegier - BRFfonden
Arkitekt: Dorthe Mandrup
Landskabsarkitekt: Kristine Jensen Landskab og Arkitektur
Ingeniørrådgiver: MOE A/S
Totalentreprenør: C.C. Contractor A/S
Murerentreprise: Poul Pedersen A/S
Stentype: Genbrugssten - Gamle mursten aps
Mørtelleverandør: Vejle Kalk-og Mørtelværk A/s
Mørteltype VKM KKh
Byggeriet består af: Projektet omfatter opførelse af et håndværkskollegium til 84 elever med 70 boliger, fællesarealer, forstanderbolig og værksteder.